15 Mayıs 2012 Salı

Kaza

Sözlükte "emir, hüküm, bitirme ve yaratma" anlamlarına gelen kazâ, Cenâb-ı Hakk'ın ezelde irade ettiği ve takdir buyurduğu şeylerin zamanı ge­lince, her birisini ezelî ilim, irade ve takdirine uygun biçimde meydana getir­mesi ve yaratmasıdır. Kazâ Allah'ın tekvîn sıfatı ile ilgili bir kavramdır.
"...Her şeyi yaratıp ona bir nizam veren ve mukadderatını tayin eden Al­lah, yüceler yücesidir" (el-Furkan 25/2).


Kazadan kasıt resimde gördüğünüz durum değildir.

8 yorum:

  1. giriş için iyi bir video ve resim gerekli ön bilgilerin olduğu bir metnin yayınlanması daha da iyi olurdu düşüncesindeyim ....tşkkrler

    YanıtlaSil
  2. çocuklara bu konuyu anlatırken böyle bir resimle başlamak pek iyi olmaz. Örneğin ailesi kaza geçirmiş bir çocuğa böyle bir fotoyla yaklaşmak iyi olmaz.

    YanıtlaSil
  3. bu normal bir kaza fotoğrafı bu fotoğraf ile derste anlatacağın kaza arasında tek bir bağlantı dahi yok. bu resimle öğrencinin kafasını karıştırırsın bence. çünkü anlatacağın konu farklı bu resim farklı..sadece benzer yönleri isimleridir

    YanıtlaSil
  4. bence bu fotoğraf kazayı anlatmada teterli değil.kaza-kaderi böyle anlatsan dahi bir açıklama getirmen gerekirdi.nasılını kaderle ilişkisini vb .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet katılıyorm sana. bu resmin gerçek anlamda bir kaza olduğunu öğrenci herhalde anlayacaktır da din dersinde ne anlama geldiğini anlatan ilave bir paylaşım daha olsa iyi olurdu.

      Sil
  5. resmin ne işe yaradığına dair herhangi bir ön bilgi yok ayrıca kaza kader konusunu trafik kazasıyla anlatmak genelde çocukların kafasını karıştırıyor o yüzden farklı kaza çeşidi örnek verilerek anlatılırsa daha bir etkili olacağını düşünüyorum ..

    YanıtlaSil
  6. Katkılarınızdan dolayı size teşekkür ederiz. Görüşleriniz bizim için değerlidir....

    YanıtlaSil
  7. Arka plan rengiyle yazı rengi çok uyumsuz olmuş.Ayrıca konuyla ilgili daha farklı resimler de kullanılabilir.

    YanıtlaSil